Lucru cu foc – FAQ

Cât timp este valabil certificatul pentru lucru cu foc?

Certificatul de lucru cu foc este valabil timp de 5 ani. După expirare, trebuie să urmați un nou curs pentru a fi recertificat.

Cum se reînnoiește un certificat pentru lucru cu foc?

Pentru a reînnoi certificatul, trebuie să urmați un nou curs, care include un examen și un nou exercițiu de stingere.

Pot urma un curs de recertificare „mai simplu” dacă am cursul de dinainte?

Nu, acest lucru nu este posibil. Trebuie să urmați un nou curs la fiecare 5 ani.

Cine poate instrui și certifica exercițiul de stingere pentru lucrul cu foc?

Asociația Norvegiană de Protecție împotriva Incendiilor are o listă cu toți instructorii aprobați din Norvegia care pot semna instrucțiuni pentru desfășurarea exercițiilor practice de stingere a incendiilor pentru lucrul cu foc. Puteți găsi prezentarea generală aici.

În plus, angajații din serviciul de pompieri cu expertiză în desfășurarea exercițiilor practice de stingere pot certifica instrucțiunile.

Când ar trebui să efectuați exercițiul de stingere?

Cursul și exercițiul de stingere trebuie finalizate într-o perioadă de trei (3) luni. Documentația unui exercițiu de stingere finalizat trebuie, prin urmare, să fie trimisă furnizorului de cursuri până la această dată limită.

Ce fel de certificat primesc pentru cursul de lucru cu foc?

Ca parte a pachetului de curs și certificare, veți primi un certificat digital de la Asociația Norvegiană de Protecție împotriva Incendiilor. Când ații finalizat și promovat cursul de lucru cu foc, instructorul cursului va raporta acest lucru Asociației Norvegiene pentru Protecția Incendiilor. De îndată ce Asociația Norvegiană de Protecție împotriva Incendiilor va procesa certificarea, veți primi un SMS că certificatul dumneavoastră este disponibil. Odată ce ați primit mesajul text, puteți găsi certificatul accesând acest link: bvis.brannvernforeningen.no

Când este necesar un certificat pentru lucru cu foc?

Un certificat de lucrări cu foc este necesar pentru a îndeplini cerințele companiilor de asigurări. În Norvegia, reglementările prevăd ca persoanele care efectuează lucrări cu foc, adică lucrări care implică utilizarea flăcărilor deschise și ascunse sau a altor surse de căldură, să dețină un certificat valabil pentru a efectua aceste lucrări legal și în siguranță.

În ce țări este valabil certificatul de lucru cu foc?

Schemele de certificare utilizate în țările nordice au multe asemănări, dar există și câteva caracteristici unice. În Norvegia și Finlanda, există un singur certificat care este legat de executarea lucrărilor cu foc. Acest certificat acoperă o gamă largă de lucrări cu foc. Certificatul norvegian și cel finlandez sunt valabile în toate țările nordice, cu excepția Suediei.

Danemarca, pe de altă parte, are două tipuri diferite de certificate pentru efectuarea lucrărilor cu foc. Un certificat este destinat acoperișurilor, în timp ce celălalt este destinat lucrărilor cu foc, excluzând acoperișurile. Certificatul danez este valabil în Norvegia și Finlanda, în funcție de aria în care se efectuează lucrul.

În Suedia, există o perioadă de tranziție în care certificatele nordice emise înainte de 30 iunie 2023 vor fi recunoscute pe durata perioadei de valabilitate rămase. Cu toate acestea, începând cu 1 iulie 2023, vor fi aprobați doar responsabilii de concepte certificați conform standardelor SBF 2022. Aceasta înseamnă că certificatele norvegiene emise după 1 iulie 2023 nu vor fi valabile în Suedia. Același lucru este valabil și pentru certificatele finlandeze și daneze.

Cine trebuie să urmeze un curs de lucru cu foc?

În Norvegia, toți cei care efectuează lucrări cu foc trebuie să finalizeze un curs de lucrări cu foc. Aceasta se aplică persoanelor care lucrează pe cont propriu, angajaților și ucenicilor. Cerința cursului se aplică indiferent de industrie sau tip de afacere și este stabilită în secțiunea 10-2 din Regulamentele privind desfășurarea muncii.

Ce este considerat lucru cu foc?

Prin lucru cu foc înțelegem munca care utilizează unelte sau echipamente care generează scântei și/sau căldură care pot duce la incendiu. Lucrările cu foc includ utilizarea flăcărilor deschise și ascunse, aer cald, echipamente de sudură, tăiere și șlefuire.

Cine stabilește cerințele pentru lucrul cu foc?

Cerințele pentru lucrările cu foc sunt stabilite de reglementările de siguranță ale companiilor de asigurări. Legea privind protecția împotriva incendiilor și exploziilor. Legea Mediului de Lucru. Regulamentele de Control Intern. Regulamente privind desfășurarea muncii.

Ce este adevărat în legătură cu riscurile care apar în urma lucrului cu foc?

Înainte de a efectua lucrări cu foc, trebuie să evaluați riscul lucrării și să identificați pericolele care pot apărea. O evaluare a riscurilor trebuie întotdeauna efectuată înainte de a începe lucrul. Riscul este probabilitatea ca ceva neașteptat să se întâmple și consecințele acestuia.

Polizoarele unghiulare sunt considerate unelte de lucru cu foc?

Da, polizoarele unghiulare se califică de lucru cu foc. Acestea pot genera scântei puternice care pot duce la incendii chiar și departe de zona de lucru efectivă.

Este pistolul cu aer cald un instrument de lucru la cald?

Da, pistolul cu aer cald se califică drept unealtă de lucru cu foc. Pistoalele cu aer cald folosesc aer cald pentru a genera temperaturi ridicate, iar acest tip de unealtă poate prezenta un risc de incendiu dacă nu este utilizat corect.

Când este necesară o supraveghere împotriva incendiilor?

Regulile de siguranță impun ca întotdeauna să existe o supraveghere împotriva incendiilor în situațiile în care există un risc crescut de incendiu sau unde sunt necesare măsuri de prevenire a incendiilor pentru a asigura siguranța oamenilor și a bunurilor. Supravegherea împotriva incendiilor este o măsură preventivă care se implementează pentru a preveni incendiile și a minimiza daunele în cazul unui incendiu.

Când pot efectua lucrări cu foc?

Nu puteți efectua lucru cu foc până nu ai finalizat și promovat atât pregătirea teoretică, cât și cea practică.

Puteți efectua lucru cu foc odată ce formarea teoretică și practică a fost finalizată și a fost emis un certificat/certificat temporar de curs.

instant-customer-support

Contactați-ne