martie 16, 2024

Lucrăm cu instruirea in domeniul lucrului cu foc de mulți ani. Am adunat majoritatea întrebărilor și problemelor primite de la clienții noștri și aici veți găsi răspunsurile.

Cât timp este valabil certificatul pentru lucru cu foc?

Certificatul pentru lucru cu foc este valabil 5 ani. După expirare, trebuie să urmezi un nou curs pentru a fi recertificat.

Cum se reînnoiește certificatul pentru lucru cu foc?

Pentru a reînnoi certificatul, trebuie să urmezi un nou curs, inclusiv un examen și un nou exercițiu de stingere a incendiilor.

Pot urma un curs de recertificare „mai simplu” dacă am făcut deja cursul înainte?

Nu, nu poți. Trebuie să urmezi un nou curs o data la 5 ani.

Cine poate instrui și certifica implementarea practică a exercițiului de stingere a incendiilor pentru lucru cu foc?

Asociația pentru Protecția împotriva Incendiilor are o listă cu toți instructorii aprobați din Norvegia care pot semna instrucțiunile pentru implementarea exercițiilor practice de stingere a incendiilor pentru lucru cu foc. Puteți găsi această listă aici. În plus, angajații serviciului de pompieri cu expertiză în desfășurarea exercițiilor practice de stingere a incendiilor pot atesta instrucțiunile.

Când ar trebui să efectuezi exercițiul de stingere?

Cursul și exercițiul de stingere trebuie să fie completate într-o perioadă de trei (3) luni. Documentația privind exercițiul de stingere finalizat trebuie, prin urmare, să fie trimisă organizatorului cursului până la această dată limită.

Ce tip de certificat primesc pentru cursul de lucru cu foc?

Ca parte a pachetului de curs și certificare, veți primi un certificat digital de la Asociația Norvegiană pentru Protecția împotriva Incendiilor. După ce ați finalizat și promovat cursul de lucru cu foc, instructorul cursului va raporta acest lucru Asociației pentru Protecția împotriva Incendiilor. De îndată ce Asociația pentru Protecția împotriva Incendiilor a procesat certificarea, veți primi un mesaj text că certificatul dumneavoastră este disponibil. Odată ce ați primit mesajul text, puteți găsi certificatul prin acest link: bvis.brannvernforeningen.no

Când este necesar un certificat pentru lucru cu foc?

Un certificat pentru lucru cu foc este necesar pentru a îndeplini cerințele companiilor de asigurări. În Norvegia, este o cerință ca persoanele care efectuează lucrări cu foc, adică lucrări care implică utilizarea flăcărilor deschise și închise sau alte surse de căldură, să aibă un certificat valabil pentru a efectua aceste lucrări în mod legal și sigur.

În ce țări este valabil certificatul pentru lucru cu foc?

Schemele de certificare utilizate în țările nordice au multe similitudini, dar există și unele caracteristici unice. În Norvegia și Finlanda, există un singur certificat legat de efectuarea lucrărilor cu foc. Acest certificat acoperă o gamă largă de lucrări cu foc. Certificatele norvegiene și finlandeze sunt valabile în toate țările nordice, cu excepția Suediei.

Danemarca, pe de altă parte, are două tipuri diferite de certificate pentru efectuarea lucrărilor cu foc. Un certificat este destinat acoperișurilor, în timp ce celălalt acoperă lucrările cu foc, altele decât cele de pe acoperișuri. Certificatele daneze sunt valabile în Norvegia și Finlanda, dar numai în domeniile lor respective.

În Suedia, există o perioadă de tranziție în care certificatele nordice emise înainte de 30 iunie 2023 vor fi recunoscute pentru restul perioadei de valabilitate. Cu toate acestea, începând cu 1 iulie 2023, vor fi recunoscuți doar deținătorii de certificate conform standardelor SBF 2022. Aceasta înseamnă că certificatele norvegiene emise după 1 iulie 2023 nu vor fi valabile în Suedia. Aceeași regulă se aplică și certificatelor finlandeze și daneze.

Cine trebuie să urmeze un curs de lucru cu foc?

În Norvegia, oricine urmează să efectueze lucrări cu foc trebuie să finalizeze un curs de lucru cu foc. Acest lucru se aplică persoanelor care lucrează pe cont propriu, angajaților și ucenicilor. Cerința pentru cursuri se aplică indiferent de industrie sau tip de afacere și este stipulată în secțiunea 10-2 din Regulamentul privind efectuarea lucrărilor.

Ce este considerat lucru cu foc?

Lucrările cu foc înseamnă lucrări care utilizează unelte sau echipamente ce generează scântei și/sau căldură care pot duce la incendiu. Lucrările cu foc includ utilizarea flăcărilor deschise și ascunse, aer cald, echipamente de sudură, tăiere și polizare.

Cine a introdus certificatul pentru lucru cu foc?

Organizația Finanțe Norvegia este responsabilă pentru schema de certificare. Certificatul pentru lucru cu foc a fost introdus în 2001 de Finanțe Norvegia (organizația comună de interes a companiilor de asigurări) în colaborare cu Asociația Norvegiană pentru Protecția împotriva Incendiilor.

Cine stabilește cerințele pentru lucru cu foc?

Cerințele pentru lucru cu foc sunt stabilite de regulamentele de siguranță ale companiilor de asigurări, Legea pentru Protecția împotriva Incendiilor și Exploziilor, Legea Mediului de Muncă, regulamentele de control intern și regulamentele privind efectuarea lucrărilor.

Ce este corect despre riscul lucrului cu  foc?

Înainte de a efectua lucrări cu foc, trebuie să evaluați riscurile asociate cu lucrarea și să identificați pericolele care pot apărea. O evaluare a riscurilor trebuie efectuată întotdeauna înainte de a începe lucrările. Riscul este probabilitatea ca ceva neașteptat să se întâmple și consecințele acestui fapt.

Lucrul cu polizoarele unghiulare este considerat lucru cu foc?

Da, lucrul cu polizoarele unghiulare se califică drept lucrări cu foc. Ele pot genera scântei puternice care pot duce la incendii chiar și departe de zona de lucru efectivă.

Lucrul cu pistoalele cu aer cald este considerat lucru cu foc?

Da, lucrul cu pistoalele cu aer cald se califică drept lucrări cu foc. Pistoalele cu aer cald folosesc aer cald pentru a genera temperaturi ridicate și acest tip de unealtă poate reprezenta un risc de incendiu dacă nu este utilizat corect.

Pistolul cu aer cald are o flacără deschisă?

Nu, pistolul cu aer cald nu are o flacără deschisă. Funcționează prin generarea de aer cald folosind un element de încălzire electric sau o unitate de combustie. Poate fi utilizat pentru a înmuia sau îndepărta materiale fără a avea o flacără deschisă.

Cât de fierbinte devine un pistol cu aer cald?

Aerul fierbinte de la un pistol cu aer cald poate dezvolta temperaturi suficient de ridicate pentru a aprinde materiale inflamabile. În general, pistoalele cu aer cald pot produce aer cald cu temperaturi cuprinse între aproximativ 100 de grade Celsius (212 grade Fahrenheit) și peste 600 de grade Celsius (1112 grade Fahrenheit). Temperatura de aprindere a lemnului, hârtiei și textilelor este între +200 și +400 de grade Celsius. Acest lucru înseamnă că echipamentele precum un pistol cu aer cald pot genera suficientă căldură pentru ca materialele să se autoaprindă.

Când este necesar un supraveghetor al focului?

Regulamentele de siguranță cer ca întotdeauna să existe un supraveghetor al focului în situațiile în care există un risc crescut de incendiu sau unde măsurile de prevenire a incendiilor sunt necesare pentru a asigura siguranța oamenilor și proprietăților. Un supraveghetor al focului este o măsură implementată pentru a preveni incendiul și a minimiza daunele în cazul unui incendiu.

Ce spun regulamentele de siguranță despre efectuarea lucrărilor cu foc?
Regulamentele de siguranță se aplică atunci când se efectuează lucrări cu foc în toate mediile cu risc de incendiu. Puteți descărca regulamentele pentru 2024 aici.

Noi, la Instant Norvegia, oferim de mulți ani instruire în lucru cu foc și oferim atât cursuri interactive online în lucru cu foc, cât și exerciții de stingere a incendiilor. Dacă aveți întrebări suplimentare despre lucrărilecu foc, nu ezitați să ne contactați.